Deel deze muur

85

Hansje van Halem

Locatie
De Teruggave
Materiaal
Plakfolie op beton
Jaar
2018

Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker

Dit voormalig belastingkantoor heet tegenwoordig ‘De Teruggave’, een community van bedrijven, organisaties en ook een informatiecentrum. De komende jaren wordt het gebouw herontwikkeld van een plek waar je vroeger liever niet kwam, tot een levendig gebouw waar mensen zich welkom voelen.

Dennis Elbers

Voor het informatiecentrum ontwierp grafisch ontwerper Hansje van Halem (NL) een vloerloper. Het patroon symboliseert vernieuwing en de verschillende krachten die hierbij nodig zijn, zoals betrokken overheid, bedrijfsleven, onderwijs en burgers. De oplettende bezoeker had vast al door dat dit geen muurschildering is, maar een print op een sticker.

Over de artiest

Hansje van Halem

Afkomst
Nederland
Beroep
Ontwerper
Website
Hansje

Hansje staat bekend om haar typografie en geometrische, bijna psychedelische patronen die onder andere hebben geleid tot een opdracht voor een immens metalen hekwerk op Schiphol.

Sinds 2017 is ze de hoofdontwerper voor muziekfestival Lowlands.